Medvehagymás pogácsa!
Hv:1.5kg.liszt,25dkg.margarin,2 élesztő,1 nagy tejföl,3 tojás,4kk.só,3 marék apróra vágott medvehagyma,
kevés tej az élesztő felfuttatásához.
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk,majd tálba szitáljuk a lisztet,beletesszük a tejfölt,tojásokat,
olvasztott margarint,sót,medvehagymát,és végül az élesztőt.Alaposan összedolgozzuk,keleszteni
nem kell.Kinyújtjuk 1cm.vastagságra,kiszaggatjuk,majd forró sütőben kisütjük.
Nagyon finom!
Medvehagyma mártás!
Hv:1 tál medvehagyma,liszt,tej a habaráshoz,só.
A medvehagymát 1-2 percig főzzük,kevés vízben,majd ha összeesett,
botmixerrel megdolgozzuk kicsit,hogy pépes legyen,majd a liszből és
tejből habarást készítünk,és behabarjuk a medvehagymát.Kicsit megrottyantjuk
és már kész is.
Medvehagymás rántotta!
Hv:tojás,kevés liszt,3-4db. medvehagyma levél.
A medvehagymát apróra vágjuk,a tojást elkeverjük a liszttel,beletesszük
a medvehagymát,sót,és kevés olajon megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése