Gyümölcsbefőttek
Meggybefőtt:A kimagozott meggyet rakd üvegbe,majd tégy a tetejére
5evőkanál cukrot.Töltsd fel az üveget vízzel,szórj a tetejére
csipet tartósítót,majd jól zárd le.Vízbe állítva az üvegeket,
20 percig dunsztold,majd hagy a vízben kihűlni.
Szilvabefőtt:A kimagozott szilvát tedd üvegbe,3-4 evőkanál cukor a
tetejére,felöntöd vízzel,csipet tartósító a tetjére,lezárod
majd 20 percig dunsztolod.(ugyan így kell elrakni a barackot,
cseresznyét,egrest,almát,körtét,szőlőt)
Én mindíg így rakom el,roppant egyszerű,és nem vesződik el a cukor sem.
Sok recept szirupot főzet velünk ami általában midíg sok,és a végén öntjük
ki a maradék cukros vizet a lefolyón.
Meggy üvegben cukorral megszórva.Ezután
felöntöm vízzel,szórok rá tartósítót,majd
lezárom,és mehet a dunsztolás.
Dunsztolás.Ha felforrt a víz tartalékon 20 percig
fedő alatt dunsztoljuk,majd hagyjuk kihűlni a vízben.
Mindíg hideg vízbe tegyük az üvegeket,így együtt
melegszik az üveg a vízzel és nem durran szét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése