Befőttek!

            Nincs is annál jobb télen,mint a saját befőttünket majszolni a zord hidegben.


                                      Gyümölcsbefőttek


Meggybefőtt:A kimagozott meggyet rakd üvegbe,majd tégy a tetejére
                       5evőkanál cukrot.Töltsd fel az üveget vízzel,szórj a tetejére
                       csipet tartósítót,majd jól zárd le.Vízbe állítva az üvegeket,
                       20 percig dunsztold,majd hagy a vízben kihűlni.

Szilvabefőtt:A kimagozott szilvát tedd üvegbe,3-4 evőkanál cukor a
                     tetejére,felöntöd vízzel,csipet tartósító a tetjére,lezárod
                     majd 20 percig dunsztolod.(ugyan így kell elrakni a barackot,
                     cseresznyét,egrest,almát,körtét,szőlőt)


Én mindíg így rakom el,roppant egyszerű,és nem vesződik el a cukor sem.
Sok recept szirupot főzet velünk ami általában midíg sok,és a végén öntjük
ki a maradék cukros vizet a lefolyón.

                                          
                                             Meggy üvegben cukorral megszórva.Ezután
                                             felöntöm vízzel,szórok rá tartósítót,majd
                                            lezárom,és mehet a dunsztolás.


                                        


                                           Dunsztolás.Ha felforrt a víz tartalékon 20 percig 


                                           fedő alatt dunsztoljuk,majd hagyjuk kihűlni a vízben.


                                          Mindíg hideg vízbe tegyük az üvegeket,így együtt


                                          melegszik az üveg a vízzel és nem durran szét. 










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése