Házi főzött gyurma.

Gyurmázni mindenki szeret.De tudjuk miből van?Én nem.Kaptam az óvónőtöl 1 házilag
készült,jó illatú gyurma receptet ami csupa természetes anyagot tartalmaz,ráadásul nincs
kellemetlen gyurmaszaga sem.Íme.

recept:hv.:3dl víz,25dkg.liszt,0.5ek. citromsav vagy összetört citrompótló,
               2ek.olaj,3ek.só,színezék(fűszerek pl:kakaópor,fahéj,kurkuma,ételfesték)
               pirosat nem ajánlom,mert nagyon fog,a többi nem.


Keverjük össze a por alapanyagokat egy lábosban,adjuk hozzá az olajat,
és a vizet.Alacsony lángon sűrű keverések mellett kell főzni,míg leválik az
edény faláról.Ha kész,még ragacsos,de ha kihűlt összeáll.A színezéket akkor 
tegyük bele,amikor teljesen kihűlt.A laposan átgyúrjuk,és apránként adagoljuk
a színezéket.Hűvös helyen zacsiban,vagy zárt dobozban sokáig eláll. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése