Mi sem egyszerűbb a lekvárfőzésnél.
Az alaprecept ugyanaz minden gyümölcsnél.Egyszerűen turmixoljuk le a gyümölcsöt.
2kg gyümölcshöz számítsunk 0.5kg cukrot.A ledarált gyümit vason főzve,tartalék
lángon,nehogy leégjen,addig főzzük,míg elég sűrűnek nem találjuk.Ezután beletesszük
a cukrot,ezzel is legalább 0.5 órát főzzük,majd még forrón üvegekbe merjük.Szórunk
a tetejére tartósítót,lezárjuk,majd száraz dunsztba tesszük.
Ez a recept az alábbi gyümölcsökhöz jó:meggy,cseresznye,szilva,barack,málna,szeder,
eper,
ENNYI!NEM NEHÉZ!2.5KG GYÜMÖLCSBŐL LETT 3 LITERESÜVEG LEKVÁROM!
Körte-alma lekvár:A gyümölcsöket meghámozzuk,magházát kivájjuk,majd cikkekre
vágjuk.Pici vízzel az alján feltesszük főni,pici citromlevet öntünk rá
állandóan kevergetve pépesre főzzük.
Ha majdnem kész hozzáadjuk a cukrot,2kg gyümihez
0.5kg cukrot,és miután elolvadt a cukor,botmixerrel még forrón
megdolgozzuk.Gyorsan üvegbe rakjuk,pici tartósítót szórunk a
tetejére,lezárjuk,és száraz dunsztba tesszük.
Van aki pikánsabbá teszi fahéjjal,vagy citrommal,mentával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése