Lekvár!

                                      Mi sem egyszerűbb a lekvárfőzésnél.




Az alaprecept ugyanaz minden gyümölcsnél.Egyszerűen turmixoljuk le a gyümölcsöt.
2kg gyümölcshöz számítsunk 0.5kg cukrot.A ledarált gyümit vason főzve,tartalék
lángon,nehogy leégjen,addig főzzük,míg elég sűrűnek nem találjuk.Ezután beletesszük
a cukrot,ezzel is legalább 0.5 órát főzzük,majd még forrón üvegekbe merjük.Szórunk
a tetejére tartósítót,lezárjuk,majd száraz dunsztba tesszük.

Ez a recept az alábbi gyümölcsökhöz jó:meggy,cseresznye,szilva,barack,málna,szeder,
                                                           eper,


ENNYI!NEM NEHÉZ!2.5KG GYÜMÖLCSBŐL LETT 3 LITERESÜVEG LEKVÁROM!


Körte-alma lekvár:A gyümölcsöket meghámozzuk,magházát kivájjuk,majd cikkekre
                               vágjuk.Pici vízzel az alján feltesszük főni,pici citromlevet öntünk rá 
                               állandóan kevergetve  pépesre főzzük.
                               Ha majdnem kész hozzáadjuk a cukrot,2kg gyümihez
                               0.5kg cukrot,és miután elolvadt a cukor,botmixerrel még forrón
                               megdolgozzuk.Gyorsan üvegbe rakjuk,pici tartósítót szórunk a 
                               tetejére,lezárjuk,és száraz dunsztba tesszük.

Van aki pikánsabbá teszi fahéjjal,vagy citrommal,mentával.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése