Különleges ízesített olajok.

                                              Különleges ízesített olajok.


Citrom vagy narancs olaj.:Két citromot,vagy narancsot veszünk,és a héját lereszeljük.Összekeverjük
                                      2.5dl. étolajjal,és üvegbe töltjük.Sütikbe kiváló.


Fokhagymaolaj.:5-8 gerezd fokhagymát pépesre törünk.Elkeverjük 3 dl olajjal,1 kávéskanál
                         sóval,alaposan összerázzuk,és 10 napig érlrljük.Hűtőben tároljuk.


Hagymaolaj.:2 fej vöröshagymát lereszelünk,hozzáadunk 1 kávéskanál sót,3 dl olajat,és
                   üvegbe tesszük.10 nap után szűrjük le.


Petrezselyemolaj.:3 nagy csokor petrezselyemzöldet apróra vágunk,1 kávéskanál sóval
                          3dl olajjal jól összerázzuk.10 napig érleljük hűtőben,majd leszűrjük.


Tárkonyolaj.:3 csokornyi tárkonylevelet száráról leszedünk,majd apróra vágunk.3dl olajjal
                    kevés sóval összerázzuk,majd 10 napig érleljük,majd leszűrjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése