Különleges ízesített olajok.
Citrom vagy narancs olaj.:Két citromot,vagy narancsot veszünk,és a héját lereszeljük.Összekeverjük
2.5dl. étolajjal,és üvegbe töltjük.Sütikbe kiváló.
Fokhagymaolaj.:5-8 gerezd fokhagymát pépesre törünk.Elkeverjük 3 dl olajjal,1 kávéskanál
sóval,alaposan összerázzuk,és 10 napig érlrljük.Hűtőben tároljuk.
Hagymaolaj.:2 fej vöröshagymát lereszelünk,hozzáadunk 1 kávéskanál sót,3 dl olajat,és
üvegbe tesszük.10 nap után szűrjük le.
Petrezselyemolaj.:3 nagy csokor petrezselyemzöldet apróra vágunk,1 kávéskanál sóval
3dl olajjal jól összerázzuk.10 napig érleljük hűtőben,majd leszűrjük.
Tárkonyolaj.:3 csokornyi tárkonylevelet száráról leszedünk,majd apróra vágunk.3dl olajjal
kevés sóval összerázzuk,majd 10 napig érleljük,majd leszűrjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése